Lækre skydedøre

0

Generelt findes der to typer af skydedøre, der er skydedøre, som der hænger udenpå væggen. Men så er der også skydedøre, som der er indbygget i væggen. Skydedøre som hænger udenpå væggen er, hvor skydedøren hænger i en kasse på væggen ved siden af døren. Skydedøren trækkes hen langs væggen, når den åbnes. Dette er den mest almindelige type skydedør. De leveres i samlesæt, som du blot skal samle og montere på stedet. Skydedøre, der er bygget ind i væggen derimod, vil sige, at døren forsvinder ind i et hulrum i midten af væggen, når den åbnes. Det gode ved de indbyggede skydedøre er, at de ikke fylder noget, fordi de er gemt af vejen inde i væggen. Det er generelt sådan at indbyggede skydedøre findes i en del ældre huse, hvor skydedørene er brugt som dobbeltdøre mellem to stuer. Dørene glider ind i væggen på hver sin side af dørhullet.

Dog er der både visse fordele og ulemper ved skydedøre.
Fordelene er:

  • En skydedør giver mere gulvplads i små rum.
  • En skydedør smækker ikke i, hvis der er gennemtræk.

Mens de mest generelle ulemper er:

  • En skydedør lydisolerer ikke nær så godt som en almindelig dør, fordi den er mindre tæt. Det gælder også skydedøre, der er bygget ind i væggen. Hulrummet inde i væggen bremser ikke lyd særlig godt.
  • Det er svært at montere en lås på en skydedør.
  • En skydedør har ikke et rigtigt håndtag, men blot et hul eller en ring, som man tager fat i, når døren skal åbnes og lukkes. Det er en ulempe, hvis døren ikke glider ubesværet op og i. 

Når man skal købe en ny skydedør, er det dermed rart at få et overblik over, hvilke muligheder der findes. På internettet kan man som forbruger finde mange hjemmesider fra forhandlere og producenter af døre, hvor man kan se et bredt udvalg af forskellige døre.

Der er typen, hvor rullerne ikke er synlige, da de netop er bygget ind i en kasse. Men så er der også den mere rå type hvor dørrullerne hænger, som med store kroge ovenpå bæreskinner. I større trælaster og byggemarkeder, kan man som forbruger se et mindre udvalg af døre, og du kan som regel få reklamebrochurer fra forskellige producenter af døre. Dog er Melholdt kendte for at kunne levere unikt design til skarpe priser, hvilket gør dem til et perfekt eksempel på et firma indenfor deres område.
Som forbruger skal man måle dørhullets bredde og højde, så man får en dør, der passer. Skydedøren skal være ca. 3-5 cm større end dørhullet – både i bredden og højden.

 

Dog er det oftest meget individuelt, hvordan kunderne vil have selve døren lavet samt hvilke former for efterbehandling der ønskes- nemlig f.eks. montering afskydedørsskåle (greb) og fræsning af notgang i bunden af døren til styring ved hjælp af en styrenot – og eventuelt montering og udfræsning til trækring (indfaldsring) eller lås – måske begge dele. Monteringen samt efterbehandlingen kan man enten selv klare, ellers vil Melholt hellere end gerne være behjælpelig i form af vores tømrer til yderst fornuftig afregning – Således designer man selv sin egen skydedør.  

Share.

About Author