Brug tørdragt i koldt vand

0

Det er vidunderligt at opholde sig på vandet. Uanset om du har det bedst over eller under vandet, så er oplevelserne ubeskrivelige. At ligge og vugge i en robåd eller kajak i en stille fjord er afslappende.

Hvis du er heldig får du følge af en sæl eller du ser hvordan marsvinene springer. En mere sjælden oplevelse er at se en hval passere under båden. Og jo, det er sket i Danmark.

Godt udstyr giver de bedste oplevelser

Vi kommer ikke udenom at vandet i Danmark er ganske koldt det meste af året. Især hvis du mest opholder dig under vandet. Hvis du dyrker vandsport hvor du ligger meget i vandet, så er det en god idé at bruge en tørdragt når vandet er koldt.

En tørdragt holder din krop tør, så du bedre kan holde varmen. Men du kan også vælge en våddragt.

Skal jeg vælge en tørdragt eller våddragt?

Det er et hyppigt spørgsmål. Men først er vi nødt til at se på hvad forskellen er. En våddragt virker ved at lade vandet danne et isolerende lag sammen med dragtens materiale. Den er lavet af neopren, som er et syntetisk gummimateriale der virker isolerende.

Neoprendragter holder kroppen varm – også i koldt vand. En tørdragts formål er at holde kroppen tør. Til vandsport bør du næsten altid vælge en våddragt. I meget koldt vand bør den være 6-7 millimeter.

Tørdragten vælger du til ekstremt koldt vand. For eksempel om vinteren. Her er det nødvendigt at holde kroppen tør og varm.

Tørdragter koster mere

En tørdragt er væsentligt dyrere end en våddragt. Hvor du kan købe våddragter for under 2.000 kroner, så koster en tørdragt mellem 10 og 20.000 kroner.

Se et udvalg af tørdragter i Aquashoppen. Her finder du helt sikkert hvad du leder efter.

Share.

About Author