Historien om karburatoren fra Dell’Orto

0

Dell’Orto er et italiensk firma der producerer karburatorer. Det blev grundlagt i 1933 i en by ved navn Seregno der ligger i Lombardiet i Norditalien. Byen har en lang historie for industriel produktion.

Så selvfølgelig er det også her vi finder den største produktion af karburatorer. I starten fokuserede virksomheden på karburatorer til motorcykler, men fandt hurtigt ud af at der var et stort marked i racerbiler.

Karburatorer til biler

Kort før anden verdenskrig udviklede Dell’orto en karburator med et hus af aluminium. Den var udviklet særligt til brug i racerbiler. I slutningen af 60’erne overtog de produktionen af originale karburatorer til Fiat.

Først i 1980’erne begyndte de at lave indsprøjtningsystemer. Og i dag leverer firmaet stadig karburatorer til Fiat. Herunder den nye Fiat500cc.

Dell’Orto er desuden et kendt navn ved store motorcykelløb.

Karburatoren overlever

Selvom de fleste biler idag fungerer med elektronisk indsprøjtning, så er der stadig mange gamle biler der kører med karburator. Derfor har Dell’Orto stadig et stor marked for den traditionelle karburator.

Men det er ikke kun gamle biler der kører med karburator. Små motorer og især motorcykler kører stadig med karburator. Der er dog meget diskussion om hvor vidt karburatoren vil overleve den elektroniske indsprøjtningsmotor.

Relativ dyr at producere

Indsprøjtning er højteknologi og ret dyr i produktion. Derfor kan det sjældent betale sig at sætte på maskiner med lille motor. For eksempel er det svært at lave en plæneklipper med elektronisk indsprøjtning og samtidig holde en god pris.

Derfor er der stadig et stort marked for karburatorer. Og det vil sikre Dell’Ortos fremtid i markedet.

Du kan købe Dell’Orto karburatorer hos Motorsportshop. Her finder du alle de dele du leder efter. Lige fra dyser og ventiler til hele servicekits. Du behøver ikke at være bange for om du kan vedligeholde din motorcykel eller gamle bil.

Share.

About Author