Hvilken hovedpude er god mod smerter i nakken

0

Der findes mange forskellige hovedpuder. Der er puder der køler eller støtter. Og der er både bløde og faste puder. Der er også allround puder, men de hjælper næppe når du har smerter.

Mange danskere døjer med nakkesmerter. Årsagen til smerten er ikke altid entydig. Ofte en kombination af livsstil og sovevaner. Hvis du vågner om morgenen med smerter i nakken, så er det højst sandsynligt hovedpudens skyld.

Hovedpudens funktion er at støtte

Pudens opgave er at holde dit hoved i en god position hele natten. Det er noget blandt andet Silvana puder stræber efter at gøre. Hvis hovedet er enten for højt eller for lavt risikerer du at opbygger spændinger i løbet af natten, som sætter sig som smerter når du vågner.

Smerter i nakken er et tegn på at det er på tide at kigge på en ny hovedpude.

Find din soveposition

For at finde den rigtige hovedpude for dig, skal du finde ud af hvordan du ligger når du sover. Søvn er vigtigt, så brug god tid på at forberede dig.

Det er bedst at ligge på siden eller på ryggen når du sover. Det værste er at ligge på maven. Når du ligger på maven bliver dit hoved presset bagover. Muligvis drejer du automatisk hovedet til siden, men det er ikke natuligt afslappende for nakken at sove med et drej.

Hovedpude til siden

Få din partner eller en god ven til at hjælpe dig med at finde ud af hvordan dit hoved ligger. Både på siden og på ryggen. Nakken skal være helt rettet ud og hvile på hovedpuden mens du slapper af. Du kan vælge en fast pude der ikke synker sammen med tiden, eller en pude med memory foam. Så er du sikker på at ligge ens hver nat.

Share.

About Author