KAY BOJESEN – De FEM fedeste designs

0

Når der bliver sagt Kay Bojesen, ser man meget hurtigt et smil på læben hos både børn & voksne. Alle elsker figurerne fra Bojesen, og på Bestemt.dk har de lavet en top 5 liste over de træfigurer, de synes, er de fedeste.

Den dygtige og varmhjertede kunstner, Kay Bojesen, er på ingen tid blevet landskendt pga. hans træfigurer, som alle os danskere har fået et nært forhold til. Det er ikke sikkert, alle kender hans designs under navnet Kay Bojesen, men bliver der sagt træaben eller zebraen, så nikker ung som gammel straks anerkendende.

Manden, bag alle disse elegante og glade designs, blev født i København i 1886, og blev udlært hos Georg Jensen i år 1910. Bojesen begyndte derefter som sølvsmedemester, og der startede historien om alle hans træfigurer, da han begyndte at designe og vække dyrene til live én efter en.

Selvom vi elsker alle hans designobjekter, så leder det os alligevel videre til listen over de 5 absolut fedeste designs fra Kay Bojesen efter vores mening.

Hvis vi begynder med nummer 1, så kommer det sikkert ikke som nogen stor overraskelse, at den folkekære abe dukker op. Aben er umulig at komme udenom, og dette forstår man udemærket godt. Dette smukke designikon fik liv i 1951 og er sidenhen flyttet ind i utallige danske hjem, man fristes til at sige en form for Danmarks nationaldyr. Aben er blevet et designikon samt symbol på det smukke danske design, som vi elsker så højt.

Som nummer 2, i familien af trædyr, finder vi den eksotiske zebra. Zebraen er håndmalet og var et af Kay Bojesens allerførste designs. Denne kom til live i 1935 og trods dens lange levetid, er den stadig lige højt elsket hos os. Zebraen passer ind i alle hjem og fremgår utrolig moderne og enkel at se på – den kan man ikke undgå at blive forelsket i.

Kay bojesen favoritter

Livgarderne er noget af det eneste, foruden hans fugle, Kay Bojesen ikke har designet med fire ben. Hans inspiration kommer fra Amalienborg Slotsplads og blev sat i produktion i 1942. Livgarderne, som inkluderer Trommeslageren,den Menige garder med gevær samt Fanebæreren, er uden tvivl noget af det tætteste, vi kommer på dansk design når det er bedst, og det er meget svært ikke at komme til at holde af figurerne. Så livgarderne sniger sig ind på 3. pladsen på vores favoritliste.

En anden af vores absolutte favoritter er elefanten. Denne hører ligeledes til samlingen af trædyr, som den højt respekterede designer har skabt. Elefanten kan man ikke undgå at elske og ved købet af denne, flytter der en ven ind gennem hele livet. Elefanten, som ender på en 4. plads, hører både til på det hyggelige og behagelige børneværelse, men den kan også sagtens stå og pynte i den moderne og eksklusive stue.

Sidst, men ikke mindst, har vi de flotte, hyggelige og folkekære sangfugle, som Kay Bojesen har haft på tegnebrættet siden 1950’erne. Sangfuglene blev dog først sat i produktion i 2012, da der blev fundet et gammelt foto i familien Bojesens fotoalbum. Sangfuglene, som går under navnene, Ruth, Pop, Otto, Kay, Peter, Ernest og Sunshine, er vi meget glade for blev vækket til live, og vi byder dem hellere end gerne rigtig varmt velkommen i Kay Bojesens fantastiske og kærlige verden – og som vores nummer 5 på favoritlisten over alle Kay Bojesens designs.

Share.

About Author