Intelligent rottebekæmpelse uden gift

0
Rotteplagen i Danmark er stor som aldrig før, men et nyt og giftfrit våben mod skadedyrene har set dagens lys – den danskproducerede elektroniske rottefælde.
Det har vist sig at være en effektiv metode til at minimere brugen af gift i kommunerne. Det kan man læse i en artikel på https://kommuneenergi.dk/, der også har en leverandørguide, hvor man kan finde mere information. 
 
For naturens dyr er de miljøvenlige og intelligente rottefælder en god nyhed, for dør en rotte af rottegift og den ædes af en fugl eller et andet dyr spredes giften videre ud i økosystemet. 
 
Den elektroniske rottefælde, der sender data fra fælden til en computer, placeres direkte i kloakrøret. Når rottens bevægelse og kropsvarme registreres, aktiveres fælden, der udskyder et bundt spyd med stor kraft.
 
Spyddene er designet til at knække rottens knogler, uden at gå gennem pelsen. Rotten aflives hurtigt og smertefrit og skylles ud med kloakvandet. Spydene trækkes op og fælden er atter funktionsklar. 
 
Fælderne påvirker hverken gennemstrømningen, kamerainspektioner eller spulinger i kloakrørene,  og det er ikke nødvendigt at slukke eller sætte fælden på standby.  
 
Fordi man kan følge rotteaktiviteten på computeren, kan man herved til stadighed indskrænke området ved at etablere rottespærrere, som kan fortsætte med at være elektroniske eller efterhånden skiftes ud med mekaniske. 
 
Kommunerne har fået gode tal i giftregnskabet efter indførelsen af de elektroniske rottefælder. I flere kommuner er giftforbruget faldet med 98% samtidig med at antallet af rotteanmeldelser er stagneret.
 
Den moderne rottebekæmpelse går også fint i tråd med den nye rottebekendtgørelse i Danmark, der har fokus på en mere intensiv og moderne rottebekæmpelse med anvendelse af den nyeste teknologi i kloakkerne.
 
De gode resultater kan måles på at antallet af underminerede flise- og asfaltbelægninger og den skade rotter forårsager på kloakrørene reduceres kraftigt med brugen af de nye intelligente rottefælder.
 
Danmark er med helt i front, da det er det danskejede Wise-Con, der har opfundet den intelligente rottefælde WiseTrap, der nu går sin sejrsgang i hele verdens kloakrør.  
Share.

About Author