Tag livet tilbage: Guide til rehabilitering

0

Vi er i kontrol over meget i vores liv, men det sker, at vi kommer ud for hændelser, som vi ikke selv kan styre, og som kan have stor indflydelse på vores liv fremadrettet. Det kan være uheld eller længere sygdomsforløb forårsaget af mentale såvel som fysiske udfordringer. Vi giver her nogle råd med på vejen til dig, der har brug for lidt vejledning, hvis du kan genkende dig selv i ovenstående.

Få en samtalegruppe

Der kan være utroligt meget at hente på den mentale front, hvis man får lov at snakke med andre, som er i samme situation som en selv. Hvad end du har været ude for et piskesmæld eller haft kemobehandling, så kan det at snakke med andre i lignende situationer gøre en verden til forskel for det mentale helbred, fordi det viser, at man ikke er alene.

Undgå at blive distanceret fra andre

En mekanisme, som desværre sker, når man kommer ud for uheld og sygdomme, er, at folk lægger afstand til en. Ikke nødvendigvis i ond tro, men de gør ikke de samme ting som før, fordi tingene ”nu har ændret sig”. Det kan være rigtig hårdt at blive behandlet anderledes end normale mennesker, og vi anbefaler, at du fortæller, at folk ikke skal behandle dig anderledes.

Psykolog kan hjælpe dig

Selvom dit problem er fysisk, så kan du få rigtig meget ud af at snakke med en psykolog med speciale i netop dit problem. Den helt store udfordring i ethvert post-sygdoms/uheldsforløb ligger nemlig i det mentale, og her kan en psykolog hjælpe dig med at se en vej.

Share.

About Author