Sådan holder du tyven ude

0

Tyveri og indbrud er noget af det værste, man kan forestille sig som hus- eller lejlighedsejer. Det er en invasion af ens privatliv, og selvom forsikringen måske dækker det meste, så er der bare nogle ting, der ikke kan erstattes – f.eks. smykker, man har arvet, eller andre ting af sentimental værdi. Vil du beskytte dig selv bedst muligt mod indbrud, er der nogle forholdsregler, du kan tage. Vi giver et par stykker her.

Invester i en god lås

Første skridt i at holde tyvene ude er at investere i en god lås. Det kan være alt fra en ny låsekasse til et avanceret låsesystem som det fra Yale Doorman. Sidstnævnte system gør det møgbesværligt for tyvene at bryde ind, men det forhindrer også med stor sandsynlighed, at du nogensinde mister din nøgle igen. Med en nøglebrik, der kan sættes i dit nøglebundt, kan du altid se, hvor dine nøgler er – præcis som med din smartphone. Låsen kan låses op med en fjernbetjening, og du kan lade døren stå åben i bestemte tidsrum, hvis du f.eks. får håndværkere. Låsene fås både med kode- og nøglelås. Hvis du vil være ekstra sikker, fordi du måske bor i et udsat område, er sådan et låsesystem en god investering. Men en ny låsekasse kan også gøre jobbet.

Hold lav profil på de sociale medier

Tyve og fristede sjæle holder ofte øje på sociale medier, så de kan se, hvornår folk er ude at rejse. Når folk er langt væk, er der ingen risiko for, at de kommer hjem lige med det samme, s å de har pludselig god tid. Derfor bør du aldrig fortælle på hverken Facebook, Instagram eller lignende, at du skal ud at rejse. Vent med at lægge dine lækre feriebilleder op, til efter du er kommet hjem.

Share.

About Author