Miniguide: Sådan bliver du bedre til fodbold

0

Spiller du fodbold, men kan du ikke helt forstå, hvordan du efter mange hundrede timer på banen stadig ikke er blevet bedre? Det kan skyldes, at man på banen glemmer at fokusere på sin udvikling og rammes af kampstress. Hvis du gerne vil blive bedre til fodbold, kommer vi her med gode tips til, hvad du skal fokusere på.

Er du meget skadet?

Et problem for din udvikling kan være, at du er meget skadet. Skader rammer nogle mere end andre, og nogle gange er det tilfældigt, men ofte handler det om dårlig opvarmning og tendenser i ens spil, som påvirker risikoen. Med eksempelvis elastisk sportstape kan du løsne bedre op for musklerne, og du kan ligeledes bruge tapen som en del af din genoptræning.

Forstå dine løbemønstre

Når du bevæger dig rundt på banen, bør du altid spørge dig selv: Hvorfor bevæger jeg mig, som jeg gør? Positionering er ekstremt vigtigt, fordi man som hold er afhængige af hinanden. Du skal kunne forcere modspillere i nye positioner, og du skal ligeledes tilbyde dig, så du kan få bolden fra en medspiller. Du kan lære rigtig meget om positionering ved at tage på stadion og se professionelle spille.

Kom i god form

Spiller du fodbold i noget, der minder om halv kageform? Så påvirker det faktisk dine evner på banen, fordi dårlig form svækker din koncentrationsevne på banen. Når du ikke kan fokusere, laver du mange fejl, og fejl leder til dårlig selvtillid, som er den største faktor, når man spiller fodbold. Kom i god form og mærk, hvordan det kan gøre en forskel.

Share.

About Author