Shop babytøj med omtanke

0

Skal baby have nyt tøj, så er det værd at overveje, om ikke det skal være økologisk – de mange fordele ved økologisk babytøj er nemlig svære at overse.

I Danmark findes der ingen offentlig standard for mærkning af økologisk tøj, så det kan være svært for forbrugeren at gennemskue markedet. Hos babynature.dk har de derfor sat sig grundigt ind i tingene, så du kan handle med tryghed for, at tøjet overholder alle krav til økologi – og altså er produceret af materialer, der er dyrket uden brug af kemikalier og kunstgødning.

God samvittighed og ro i sjælen

Tøjindustrien er blandt de brancher i verden, der forurener allermest, når det kommer til produktion. Bomuldsmarkerne sprøjtes for eksempel med pesticider, og væveriet bruger alverdens kemikalier, når tråden skal gøres stærkere eller tekstilet indfarves. Og når tøjet efterfølgende bliver pakket i tætte plastikposer, så kan de giftige dampe ikke komme væk fra tekstilerne, så de sidder der stadig, når du pakker tøjet op.

Og det kan sagtens lade sig gøre, at lave både flot og farverigt tøj selvom det er økologisk. Indfarvningen er blot mere omstændelig, og sker uden brug af kemikalier. Miljøvenlige farvestoffer uden tungmetaller, der kan skade dit barns krop, er desuden godt til børn med allergi – men egner sig naturligvis til alle børn, der ikke skal i nærheden af farlig kemi.

Med økologisk tøj skærmer du dit barn for skadelige stoffer, og du passer samtidig på naturen og dens ressourcer.

Er prisen så ekstra høj?

Det siger sig selv, at det kræver flere ressourcer at producere økologisk børnetøj. Når en producent sætter bæredygtighed højt, og går ind for økologisk bomuld, giftfri tryk og gode arbejdsforhold, så er prisen anderledes end masseproduceret beklædning med tungmetaller og kemikalier. Men når det er sagt, så er det på ingen måde dyrere at købe økologisk end det er at købe kvalitet af enhver anden art.

Hos babynature.dk er der flere forskellige mærker at vælge imellem, og når du først har haft de lækre tekstiler mellem fingrene, så er det svært ikke at blive afhængig.

Share.

About Author