Sådan sørger du for, at din hest trives

0

Er du ny inden for hesteverdenen? Og er du ved at gøre klar til, at din nye bedste ven kommer hjem? Så får du her en lille guide til, hvordan du sørger for at din hest trives.

Afsæt tid

Det kræver MEGET tid at holde hest og stalddyr generelt. Du skal derfor planlægge og måske endda skemalægge din dag. Nogle dage kræver det fire timer i løbet af en dag at holde hest og stald. Andre dage kræver det kun en halv time. Alt afhænger af, hvor meget der skal luges ud, og hvor beskidt din hest er.

Rid ofte på din hest

Det er vigtigt for din hest, at den får massere af motion. Den skal hver dag have mulighed for at bevæge sig. Hvis ikke du har en stor fold, betyder det altså, at du skal træne med din hest hver dag. Det er også vigtigt, at du træner varieret med din hest. Led og sener skal aktiveres og udfordres. Derfor skal du variere, hvilken bund I træner på.

Foder din hest rigtigt

Det er ikke helt ligegyldigt, hvornår og hvad din hest bliver fodret med. Din hest skal fodres senest en time før, at den skal arbejde. På den måde når han/hun at fordøje sin mad, hvilket er meget vigtigt. Derudover skal din hest også tidligst fodres en halv time efter arbejdet. Så når den at trække vejret. Server fodret i en foderspand, så maden kommer op i højden. Her er det nemmest for hesten at komme til den. Husk at foderet skal bestå af 50% grovfoder. Grovfoder består af lucerne, hø, grønhø og wrap, hvilket er den mest naturlige form for hesteføde.

Share.

About Author