Royal Copenhagen passer godt til både hverdag og til fest

0

Royal Copenhagen er et af de mest kendte danske mærker overhovedet. Når det kommer til stel og porcelæn er det nok det mest kendte mærke fra Danmark. Det er på en gang simpelt og sofistikeret. Den hvide baggrund med de blå mønstre. Det fungerer godt på både kopper, underkopper og tallerkener og passer godt i alle hjem. 

Den særlige blå farve er valg ud fra, at den kan holde til den store varme, når porcelænet bliver brændt, og at den næsten ikke ændrer sig, når den bliver brændt. Man kan dermed være ret sikker på resultatet, når mønsteret er malet på tallerkenen. 

Royal Copenhagen har rødder helt tilbage til 1775. Det er ikke underligt, at man på et tidspunkt begyndte at opfatte stellet som lidt gammeldags. Man fik derfor i 2010 på fabrikkens 235 års fødselsdag en ung kunstner til at lave en ny fortolkning af det klassiske muselmalede stel. Resultatet blev det meget populære Mega Musel stel, hvor man har forstørret det oprindelige mønster med små snirkler og blomster. 

Et stel til både hverdag og fest 

Med årene er Royal Copenhagen dog også gået over til at lave stel uden de blå mønstre på. Det er blandt andet Royal Copenhagen Hvid Riflet.

Det er et simpelt og enkelt stel, der passer godt både til hverdag og til fest. Den fine og simple riflede kant på tallerkenerne vil give en hverdagsmiddag et strejf af luksus. Når man får gæster, kan Hvid Riflet nemt passe sammen med andre Royal Copenhagen tallerkener, for eksempel det meget populære Mega Musel. 

Royal Copenhagen Hvid Riflet er designet af Arnold Krog, der i høj grad var med til at designe de produkter, som er blevet ikoniske for Royal Copenhagen. Før han kom til fabrikken, var produktionen gået lidt i stå, men da han kom til, begyndte det at gå godt igen, og det har det gjort lige siden. 

Giv Royal Copenhagen i gave

Et Royal Copenhagen stel er en god og uforglemmelig gave til en større begivenhed. Det kan være en rund fødselsdag eller et bryllup. Så vil man tit give en lidt større gave, som man kan blive husket på. 

Der er mange, der forhandler Royal Copenhagen stel i dag. Der findes en lang række butikker, hvor man kan købe dem. Det er dog i dag også muligt at købe nye stel på nettet. Det er en nem og hurtig måde at købe sin gave på. Så slipper man for at skulle ned i en butik. Og gaven bliver jo ikke dårligere af at være købt på nettet. 

Et af de steder, hvor man kan købe Royal Copenhagen stel på nettet, er designgaven.dk. De har Royal Copenhagen Hvid Riflet tallerkener i tre forskellige størrelser. En stor version, hvor tallerkenen er 27 centimeter i diameter. En mellemstor version, hvor den er 23 centimeter, og en lille version, hvor den er 19 centimeter. 

Når man giver Copenhagen Hvid Riflet i gave, bør man give mindst otte tallerkener. På den måde har dem, man giver til, nok til at kunne invitere gæster på besøg.  

Share.

About Author