Lækre madkasser

0

En madkasse er ikke bare en madkasse, nej madkasser er næsten en større videnskab og det hele handler om at finde den helt rigtige! Den skal være god, funktionel og rummelig, samt ikke for stor til skoletasken og vigtigst af alt – barnet skal selv kunne åbne og lukke den uden problemer. Dog findes der et stort udvalg af alt fra simple til mere komplekse madkasser.

Først skal man gøre op med sig selv om ens barn er mest til rugbrødsmadder, sandwich eller måske en pastasalat – af denne grund er det på tide at gøre op med en selv, hvad madkassen skal kunne indeholde. Hvilken form passer bedst ned i ens barns skoletaske? Skal den kunne rumme mad til både frokost OG flere mellemmåltider til fritkvartererne, måske er det bedre med to forskellige madkasser – en til mellemmåltider og en til frokost? Skal det have et stort rum eller flere store, måske skal den hellere indeholde små bokse med låg, og hvad med køleelementer? Oftest er de madkasser med tilhørende rum eller bokse og så noget større end de madkasser med et enkelt rum, som også er dem vi kender bedst.  Ja, der er nok ting at tage stilling til.
De fleste børnefamilier er f.eks. gladest for en ruminddelt madkasse med faste rum, da der på den måde er plads til næsten det hele – både rugbrød eller sandwich, lidt pastasalat, frugt og grønt samt en lille lækker ting som en æske rosiner, en figenstang eller lign. Der kan også sagtens være en pizzasnegl eller to, hvilket gør disse former for madkasser perfekte.

Udover at finde den perfekte madkasse, som der egner sig bedst til at indeholde en fornuftig madpakke tilpasset til sit barn, bør man også lugte til madkassen, inden man køber den. Lugter den meget af plastik, nærmest kvalmende, kan være et tegn på, at madkassen desværre indeholder usunde stoffer, hvilket der kan smitte af på maden. Mange madkasser indeholder desværre en masse usunde kemiske stoffer, så vær ekstra opmærksom når man køber madkassen. De fleste isenkræmmer butikker der sælger madkasser er dog heldigvis meget obs på dette. Vælger man derimod nogle af de lidt mere populære mærker indenfor madkasser, som f.eks. Sistema, Tüpperware eller Rösti – der kan findes på Babaduts hjemmeside, så er man sikker på at du undgår alt usundt. Ligeledes er en metal madkasse også et rigtig skidt valg, da det i sig selv er en ren bakterie bombe, hvor madresterne vil samle sig sammen og hobe sig op. Vælg derfor en madkasse der er nem at rengøre og som kan tåle at komme i opvaskemaskinen, da rengøring er alfa omega.

Ens barn vil muligvis mene man er lidt streg, netop fordi man prioriterer funktionalitet fremfor design. For ja, hvilken lille dreng ønsker sig ikke en madkasse med spiderman eller lego? Dog skal det siges at disse madkasser også er at finde uden disse giftige og sundhedsskadelige stoffer, hvis de netop købes de rigtige steder.

Babadut har valgt de bedste madkasser og drikkedunke på markedet uden dårlig kemi – Dvs. alle madkasser og drikkedunke er dokumenteret uden BPA og Phtalater. Babadut ved nemlig, at god kvalitet betyder alt for en børnefamilie, men også at designet ikke er helt uden betydning.

Share.

About Author