Hvilken Cap skal man vælge?

0

I dag er en kasket ikke bare en kasket, der er rigtig mange forskellige former og styles. De forskellige kasketter eller caps har hver deres funktion. Jeg vil i dette indlæg beskrive, hvad man skal tage højde for, i valget af den rigtige cap.

Hvilken skygge skal der være på cappen?

Der er grundlæggende 2 slags skygger; den flade og den der er buet. Cappen med den buede skygge går ofte under betegnelsen baseball cap. Et af de populære brands, der laver baseball caps er New Era med deres model 940 eller 9Forty. Den er kendetegnet ved at have en strapback lukning i nakken, den lukning vil jeg skrive mere om i det næste afsnit. New Era er kendt for at være dem med licens til at bære de verdenskendte New York Yankees og Los Angeles Dodgers logo på deres caps.

Et andet brand der laver caps med den buede skygge er FlexFit, som er en billig cap, der i de fleste tilfælde er helt uden logo. FlexFit laver ligesom mange af de andre brands både caps med en buet skygge og en flad skygge. Der hvor de adskiller sig er ved deres lukning, som er med stof hele vejen rundt og en elastik i stoffet. Det er også derfor at cappen er meget populær, den passer nemlig de fleste hoveder.

Hvilken lukning på cappen er den mest optimale?

Når man skal vælge den rigtige lukning til sin cap er der flere forskellige muligheder; Fitted, Snapback, Strapback, Velcro og FlexFit. For nogle er dette valg en hel religion. New Era har deres 59Fifty, som er en Fitted cap. Det betyder, at cappen er fitted til en bestemt hovedstørrelse. Så når man skal vælge en fitted cap er det altså vigtigt at kende til ens egen hovedstørrelse.

En af de mest populære lukninger er snapback, stort set alle brands har en snapback cap i deres sortiment eks Cayler & Sons som udelukkende laver caps med snapback lukning. Bag på alle caps fra Cayler & Sons har man en plastik lukning som kan reguleres efter ens hoved. Det betyder, at man lettere kan købe den rigtige størrelse. Velcro lukningen på cappen fungere på samme måde, blot med et velcro bånd som lukning.

Strapback, som man bl.a. kender fra 940 fra New Era, er en lukning der ved hjælp af en spænde og et stykke stof kan stramme cappen til ens hovedstørrelse. Denne slags lukning fungerer klart bedst til kasketter med en buet skygge, da den er mere fleksibel i forhold til at strække stoffet.

 

Share.

About Author