Et høreapparat kan give dig livskvaliteten tilbage

0

Høretab kan ramme mennesker i alle aldre, og det kan være meget frustrerende, når sanserne svigter. Pludselig er det svært at deltage i samtalerne over middagsbordet og især i større selskaber. Derfor kan høretab være svært at leve med, og det kan i sidste ende gå ud over livskvaliteten. Der findes dog mange gode høreapparater derude, bl.a. GN ReSound fra en af verdens største producenter af høreapparater.

Hvilket høreapparat er det rigtige for dig?

Der er mange faktorer, der spiller ind, når det kommer til valget af høreapparat. Det kan være graden af hørenedsættelse og formen på dit øre, der afgør, hvilket mærke og model, som passer bedst. Det er også vigtigt, hvordan din hverdag ser ud. Har du f.eks. et job, hvor du skal arbejde i et åbent kontorlandskab? Hører du meget musik? Eller færdes du steder med meget støj? Noter dig de omgivelser du færdes i normalt, så høreapparatet passer med dine behov.

Få hjælp på en gratis høreklinik

Der findes flere offentlige høreklinikker, hvor du gratis kan få et høreapparat. De findes i hele landet, men der er stor forskel på, hvor lang tid du skal vente for at få en tid. Disse ventetider er tilgængelige på nettet, men Sundhedsstyrelsen opfordrer til at du kigger på dem sammen med en fag-person. Få f.eks. din egen læge eller ørelæge til at kigge på din konkrete situation.

Tilskud til høreapparater ved private klinikker

Alternativt er det også muligt at få tilskud til et høreapparat, hvis du får det gennem en godkendt privat høreklinik. De kan i nogle tilfælde have et større udvalg end de offentlige.

Husk at det altid er gratis at få nye batterier til dit høreapparat. Dette er ligegyldigt om du har købt det gennem en privat eller en offentlig klinik.

Share.

About Author