Dit barn lærer hurtigere at cykle med en løbecykel

0

Det er næsten helt uundværligt at kunne cykle i Danmark. I vores lille land er cyklen mange steder et af de mest praktiske transportmidler. Det er derfor vigtigt, at ens barn lærer at cykle. Når de får en løbecykel, når de er små, vil de meget nemmere kunne lære at cykle. 

Der findes mange forhandlere af løbecykler. Det er for eksempel sejleg.dk. De har nogle rigtig gode løbecykler og en hurtigt levering. Det er derfor en god ide at starte med at se, hvad de har, hvis man er på jagt efter en løbecykel. 

Løbecykler hjælper med balancen

Børn kan allerede køre på tohjulede løbecykler, fra de er to år gamle. Løbecyklerne er med til at træne deres balanceevne og deres bedømmelse af fart. Særligt balancen er vigtigt for at kunne cykle. Det er det, mange kæmper med. Derfor kørte man tidligere med støttehjul. Børn, der har kørt på løbecykel, kan nærmest gå direkte fra en løbecykel til en almindelig cykel. 

Det kræver selvfølgelig noget at træde i pedalerne i stedet for at løbe. Derfor bør man være opmærksom i starten, men overordnet forkorter løbecyklen tiden for, hvornår et barn kan cykle på en rigtig cykel. 

Få motion med en løbecykel

Små børn synes som regel, at det er sjovt at køre på løbecykel. Samtidig går det væsentligt hurtigere, end hvis de skulle gå. Hvis der er mulighed for det, kunne I for eksempel tage løbecyklen til vuggestue eller børnehave. I stedet for at barnet bliver kørt i bil eller sidder i en cykelvogn, kan det nu selv køre derhen på løbecyklen, mens du som forælder går, løber eller cykler ved siden af. Det kræver noget ekstra tid. Det er dog også rigtig sundt for barnet at komme ud at røre sig på denne måde. Hvis man har tid til det, er det derfor en god mulighed. 

Share.

About Author