Den rigtige kontorstol er altgørende for din ryg

0

Vi ved alle sammen, at vi bør sidde ordentligt, når vi sidder i lang tid på arbejdet hver dag. Vi ved også, at det er vigtigt, at den rigtige kontorstol, men det kan være svært at få taget sig sammen til at anskaffe den. Der er så meget hele tiden, man skal holde styr på, så kontorstolen bliver bare endnu et hængeparti, som man ikke få gjort noget ved. Det er dog vigtigt at tage sig sammen til det, da kontorstolen har stor betydning for, om du får ondt i ryggen, hvis du sidder meget ned. Kontormoebler.dk har et bredt udvalg af kontorstole og kan på deres chat guide dig i forhold til, hvilken stol der vil være bedst for dig. 

Med eller uden ryglæn

Det første, du skal tage stilling til, når du køber ny kontorstol, er, om den skal være med eller uden ryglæn. En kontorstol uden ryglæn giver dig en stor bevægelsesfrihed og gør det muligt for dig at sidde i flere forskellige stillinger i forhold til at sidde på en stol med ryglæn. Hvis du har job som for eksempel sekretær eller lignende, hvor du ofte skal rejse dig for at hente papirer eller blanketter eller for at gå hent til en skranke, kan en stol uden ryglæn være godt for dig, fordi det er nemt at komme op og nemt at sætte sig igen.

En stol uden ryglæn er også god, hvis du godt kan lide at veksle mellem at stå op og sidde ned. Du kan hæve sædet og læne dig op af stolen, når du står op, og have noget at sidde på, når du har brug for at hvile benene. 

Det er dog hårdt for ryggen at sidde uden ryglæn en hel dag. Hvis du derfor primært sidder ned en hel dag, er det derfor en god ide, at du får en ergonomisk korrekt kontorstol med ryglæn. Ryglænet giver din ryg den støtte, den har brug for i løbet af en lang arbejdsdag, samtidig med at ryglænets facon sikrer, at du kommer til at sidde i den rigtige stilling, så din arbejdsposition ikke beskadiger din ryg. 

Nakkestøtte og armlæn

Når du har valgt en kontorstol med ryglæn, skal du også tage stilling til, om stolen skal have armlæn og nakkestøtte. Begge dele kan være rare at have. Hvis du sidder rigtig meget i din stol, hvis du for eksempel arbejder i et call-center eller lignende, hvor du ikke har mulighed for at rejse dig og strække benene, kan det være rart at have en stol, hvor man kan læne hovedet tilbage og få noget støtte. 

En stol med armlæn giver mere autoritet. Udover at det er behageligt at have et sted at hvile armene, kan du derfor også tænke i, hvad din stol udstråler over for dine medarbejdere. 

 

Godt afprøvede stole

Inden stolene kommer ind i kontormoebler.dk’s varesortiment, er de grundigt blevet testet for at se, om de er ergonomisk korrekte. Men testen er ikke slut, når stolene kommer til lageret. Kontormoebler.dk’s  medarbejdere prøver også selv stolene af, når de sidder og arbejder. Det gør de for at kunne vurdere, om stolene er gode nok og skal have lov til at blive i varesortimentet. 

Kontormoebler.dk har showrooms i Aarhus og i København. I kan derfor altid komme derind og prøve de forskellige stole af og vurdere, om det er noget for jeres virksomhed. Hvis jeres virksomhed ikke ligger i nærheden af København eller Aarhus, eller I bare ikke føler, at I har tid til at tage ind i  showroomet, kan I bestille nogle forskellige stole hjem, som I kan prøve at sidde på, og udfra det danne jer et billede af, hvilken stol I godt kunne tænke jer. 

Stole til mange

At skulle vælge en kontorstol til sig selv er en ting. Der har man sine egne præferencer og erfaringer at gå ud fra. Hvis du sidder i virksomhedens indkøbsafdeling og skal prøve at finde en stol, der vil passe til alle, kan det være en noget sværere opgave. Det mest ergonomisk korrekte ville selvfølgelig være, at hver medarbejder fik mulighed for at vælge sin egen stol, men det er der ofte hverken økonomi eller tidsmæssigt overskud til i en større virksomhed. Derfor er der ofte en håndfuld medarbejdere, der må vælge for hele resten af virksomheden. 

Hvis du har brug for hjælp og vejledning i forbindelse med et større indkøb af kontorstole, kan du altid kontakte kontormoebler.dk. Deres personale er altid klar til at hjælpe dig og har en stor erfaring at trække på. Medarbejderne har jo selv afprøvet stolene og ved, hvad de forskellige stole kan og ikke kan. De kan dermed være med til at give jer et overblik. Hvis I har en speciel designpolitik i forhold til, hvordan jeres møbler skal se ud, kan medarbejderne også hjælpe jer med, hvilke stole der vil passe ind hos jer. 

Share.

About Author